Burada yer alan içerik bilgilendirme amaçlıdır.
Teşhis ve tedavinin diş hekiminiz tarafından yapılması gerekmektedir.
Teşhis ve tedavinin diş hekiminiz tarafından yapılması gerekmektedir.
Dişleriniz üzerine çökelerek renklendiren eklentiler temizlendikten sonra hala diş renginizden memnun değilseniz ya da daha güzel bir gülümseme istiyor iseniz dişlerinizi beyazlatma yoluna gidebilirsiniz. Bleaching olarak anılan bu teknik kimyasal ajanlar uygulanarak yapılan ve doğal diş renginizi daha da açabilen bir tekniktir. Genelleme yapacak olursak her dört vakadan üçü bu teknik ile tatmin edici derecede beyazlamaktadır.
Bleaching işlemi üç şekilde uygulanmaktadır.
Office Bleach
Bu işlem hekim kontrolünde yapılan bir uygulama olduğu için dişlerinize zarar verecek kadar agresif uygulanmamaktadır. Bleaching işlemi için uygulanan materyalin diş dokusu dışındaki bölgelere değmesini önlemek için hasta ve hekim gözlük kullanmalıdır. Ayrıca dişetlerini korumak için özel izolason teknikleri gereklidir.Bazı hastalarda bir seansta çok net sonuçlar alınırken bazılarında birkaç seans bleach işlemini uygulamak gerekebilmektedir. Örneğin tetrasiklin kullanan hastaların dişlerinde görülen renkleşmeleri gidermek çok daha zor olmaktadır. Bunun nedeni ise renkleşmenin dişlerin derin tabakalarına doğru ilerlemiş olmasıdır.
İşlem öncesinde ve sonrasında dişlerin renk skalasından rengi belirlenip kaydedilerek ve ağız içi fotoğrafları çekilirse tedavinin ne derecede etkili olduğu hem hasta hem hekim tarafından net bir şekilde izlenebilmektedir.
Pek çok hasta bu işlem sırasında ve sonrasında hiç ağrı duymamakta, diğerleri ise ilk sekiz saat içerisinde hafif sızlamalar hissedebilmekte fakat ağrı kesici kullanımı ile bu da ortadan kalkmaktadır.